3 metode de a învăța limbi străine – pentru copii
 
Învățarea limbilor străine de la o vârstă fragedă este scopul multor părinți, care plănuiesc să-și introducă copiii într-o altă limbă decât limba maternă. În prezent, există diferite metode de a învăța limbi străine și alegerea sa poate deveni dificilă și uneori stresantă pentru părinți.
Dacă vă aflați în această situație vă întâmpinăm cu următoarele metode, dezvoltate de un grup de experți care au încercat să le simplifice și să fie cât mai eficiente posibil. Aceastea sunt:
1. Răspunsul fizic total (TPR). Conceput să învețe două limbi străine încă de la o vârstă fragedă, această metodă își propune să familiarizeze copiii cu o altă limbă decât limba maternă, chiar și atunci când nu știu încă să vorbească.
Creatorul acestei metode este James Asher, care în 1965 sa concentrat pe capacitatea bebelușilor de a absorbi mai multe limbi în același timp. Constă în punerea în practică a unei serii de indicații, tipare și jocuri, la care bebelușul va interacționa și va răspunde fizic. Asher avertizează că părinții ar trebui să respecte așa-numită „perioadă de tăcere”, care apare atunci când bebelușul nu produce încă cuvinte noi.
2. Fonetică sintetică. Constă în capacitatea pe care o au copiii de a-și adapta aparatul de vorbire la o altă limbă. Poate fi folosit la copii de la doi ani. Această metodă este cea folosită de profesioniștii nativi din predare.
Cu această metodă, copiii învață să vorbească înainte de a învăța să citească și să scrie, așa cum se întâmplă cu limba maternă.
3. O persoană, o limbă (OPOL). Ideal pentru familii formate din părinți de naționalități diferite. Atunci când părinții vorbesc limbi diferite, copilul poate beneficia de această metodă, deoarece el sau ea va identifica fiecare limbă cu un vorbitor diferit.
Această identificare va permite bebelușului sau copilului să schimbe în viitor registrul lingvistic fără dificultate în funcție de persoana cu care are loc interacțiunea. Pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient, fiecare părinte va trebui să vorbească limba prioritară în mod natural. Sau, se mai poate sprijinii de o persoana apropiată a familiei sau o bonă care poate sta cu copilul și să vorbesca în limba dorită de familie.
Aceste metode sunt mai eficiente atunci când sunt completate cu materiale audiovizuale și activități pentru copii precum citirea poveștilor, cântecelor și vizionarea videoclipurilor în limba aleasă. Aceste resurse ajută la captarea atenției și fac din învățarea limbilor o activitate distractivă pentru copii.
Cunoșteați aceste metode? Vi se par utile? Le -ați aplica în educația copiilor?
Vă așteptam la cursurile de limbi străine Monduver cu profesori nativi.
Înscrieri și detali: 0771 623 111
office@monduver.ro
https://www.facebook.com/monduversolutiilingvistice
https://www.instagram.com/monduver_solutii_lingvistice/
 

1 comment on “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *