Limba spaniola este una dintre cele mai vorbite limbi din lume, ca limbaa maternaa, si limba europeana  cu cea mai mare cre tere în ceea ce priveste numarul de vorbitori si folosirea ei în orice domeniu. În plus, este o limba  frumoasa care permite accesul la o lume culturala  ampla. În consecința, a o învata îi va oferi elevului o multime de satisfactii, pe lânga faptul ca îi va deschide multe usi în lumea globalizata în care traim.

1. Spaniola este a doua cea mai vorbită limbă din lume ca limbă maternă, după chineza. Peste 350 de milioane de persoane vorbesc spaniolă că prima limbă.

2. Teritoriul pe care se vorbeşte această limbă este enorm. Nu cuprinde doar Spania, ci şi America Latină şi sudul Statelor Unite ale Americii, Guineea Ecuatorială şi o parte din Filipine. Actualmente, 500 de milioane de persoane vorbesc această limbă care este oficială în 21 de ţări, ca primă sau a doua limbă.

3. Spaniola este a doua cea mai studiată limbă, după engleză. De asemenea, este a doua limbă academică din lume şi a doua limbă în care se publică cele mai multe cărţi, ziare sau pagini web. În plus, spaniola este a treia cea mai folosită limbă pe internet, după engleză şi chineză.

4. Spaniola este o limbă uşor de învăţat, cu un vocabular de bază latină şi multă influenţă din limba engleză, cu puţine dificultăţi fonetice, pentru că se citeşte cum se scrie, cu o gramatică complexă, dar bine structurată.

5. În călătorii: vorbind spaniolă vei putea vizita toate cele cinci continente. Dacă, pe lângă asta, mai ştii şi engleză, lumea vă fi la picioarele tale.

6. Pentru a munci şi pentru a face afaceri: dacă apare în CV-ul tău că ştii spaniolă, vor creşte exponenţial şansele de a-ţi găși un loc de muncă bun, în special într-o multinaţională, sau iți vei putea dezvolta afacerea într-un număr mare de ţări

7. Spaniola este una dintre limbile oficiale ale ONU, UNESCO, UE, dar şi a altor instituţii internaţionale (FMI, UNICEF, NATO, FAO, etc…).

8. Pentru a citi: limba spaniolă este a doua cea mai editată limbă în actualitate. Cărţile sau paginile web în spaniolă se află pe locul doi după engleză.

9. Pentru distracţie: Spaniola este o limbă uşoară, distractivă, atât de învăţat, cât şi de experimentat. Spaniola are structură identică cu popoarele latine care o vorbesc, fiind plină de pasiune şi de bucurie. Poezia şi muzica spaniolă se remarcă prin căldura şi blândeţea ei, această limbă fiind, fără discuţie, cea mai potrivită pentru a spune cuvinte frumoase.

 

 

 

ÎNSCRIERI LA CURSURILE MONDUVER ȘI INFORMAȚII:

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *