Cu siguranță, limba franceză nu este cea mai ușoară atunci când nu ești obișnuit cu ea. De aceea scriu acest articol, vreau să vă dau câteva sfaturi pe care să le urmați. În acest fel, aveți șansa de a o stăpâni și de a evolua din ce în ce mai mult.
Vreți să știți cum să învățați franceza?
Învățarea limbii franceze necesită o modalitate ușor diferită de cea folosită în Franța. Este important să începem cu gramatica, regulile și conjugarea. Limba lui Molière este complexă și are multe particularități.
De ce să studiați franceza?
Franceza este o limbă vorbită în Europa, dar și în alte țări ale lumii. Franța este o putere mondială deschisă la o mare diversitate culturală, iar limba sa oferă diferite oportunități de afaceri atât în Europa, cât și în alte țări francofone. Așadar, stăpânirea limbii franceze poate fi un avantaj.

Acum, să ne uităm la metodele cele mai frecvent utilizate:
Site-ul Bonjour de France: pune la dispoziția utilizatorilor fișe educative gata de utilizare. Acestea pot fi oferite elevilor sau pot fi rezolvate în mod independent pentru a asimila mai bine diferitele aspecte ale limbii franceze. Temele sunt concepute pentru diferite niveluri, astfel încât este convenabil pentru toți: începători, intermediari, avansați, autonomi și experți. Tabelele sunt numeroase și oferă metode de  învățare prin diverse exerciții care vizează evoluția elevilor.
Linkul către acest site este: https://www.bonjourdefrance.com/

YouTube: Folosit pentru învățarea limbii franceze, YouTube este considerat o resursă excelentă.
Este adevărat că multe videoclipuri permit utilizatorilor să beneficieze de explicațiile profesorilor și ale altor vorbitori nativi. Această resursă minunată este ideală pentru cei care preferă ca lecțiile să fie explicate oral. În plus, utilizatorii sunt invitați în mod regulat să lucreze la exprimarea orală și să beneficieze de exemple concrete de pronunție. Videoclipurile sunt adesea prezentate ca fiind cea mai bună modalitate de învățare.

Un canal pe care vi-l recomand este: Français avec Pierre.

TV5MONDE: este unul dintre cele mai bune mijloace de învățare a limbii franceze, nu numai pentru copii și adolescenți, ci și pentru adulți. Site-ul este foarte complex. Acesta include resurse scrise, interactive, precum și videoclipuri pe diverse subiecte. Prezentate uneori sub numele de Webdocus, acestea fac posibilă învățarea prin intermediul reportajelor video despre știri. Există povești adaptate și pentru cei care studiază franceza.

Ascultă muzică și vizionează seriale: Acestea sunt niște modalități minunate de învățare care ne ajută și să ne distrăm. Pentru a evolua, ar trebui să se petreacă cel puțin o oră pe zi practicând franceza, în orice mod și cu orice exercițiu.
Discuții cu vorbitorii nativi: Pentru că nu este atât de ușor să mergeți la ei acasă, puteți profita de timpul pe care îl petreceți printre ei. Dacă aveți ocazia, petreceți din ce în ce mai mult timp cu localnicii, fie în viața reală, fie pe rețelele de socializare.
Un grup de Facebook pentru învățare: Vă sfătuiesc să vă alăturați unui grup de Facebook unde veți găsi zilnic informații interesante. (Exemple: Les amoureux de la langue française, Apprendre le français). Sau, dacă aveți mijloacele financiare necesare, căutați un profesor care să vă pregătească online.

Sper că acest articol v-a ajutat. Mult noroc și nu vă opriți niciodată din învățarea unei limbi
minunate ca franceza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *