🟣 Există peste 9 milioane de oameni care pot vorbi “catalá” pe tot globul, cu peste 4 milioane de persoane care o vorbesc ca limbă maternă limba maternă, conform recensământului recent.
🟣 Catalana este vorbită nativ în unele părți ale Spaniei (în Catalonia, Valencia și Insulele Baleare), Franța (în zona Pyrénées-Orientales), Andorra și chiar Italia. Dintre cei care o vorbesc nativ, aproape toți sunt bilingvi, vorbind fie franceză, spaniolă ( castellano ), fie italiană, în funcție de locul în care trăiesc.
🟣 Cei care nu știu mai bine ar putea crede că Catalanul nu este altceva decât un dialect spaniol. Cu toate acestea, nu numai că limba catalană este o limbă deplină în sine, ea poate fi împărțită și în 6 dialecte proprii, împărțite în general între două grupuri: Catalană de Est și de Vest.
🟣 Cele șase dialecte corespund unor zone specifice, de la vest la est: Valencia (vorbită în Valencia), Catalană nord-vestică (vorbită în jurul Lleida, părți din Tarragona și La Franja), Catalană centrală (vorbită în jurul Barcelonei și Girona) Roussillon din Franța), Baleare (în Insulele Baleare) și Alguerese (în orașul Alghero).
🟣 Catalana poate fi limba preferată a populației locale din Catalonia, în Andorra Catalană este singura limbă oficială. În Catalonia, Valencia și Insulele Baleare, Catalanul este co-oficial alături de limba spaniolă.
✅Cursurile de limba catalana se organizeaza la cerere, individual sau in grup, in module, de la incepatori la avansati, fiecare modul reprezentand un nivel de cunoastere al limbii.
✅Cursurile de limba catalana sunt predate de profesori cu experienta universitara, specializati in strainatate pe metodele moderne.
✅La sfarsitul cursului ( un modul )se elibereaza un certificat de participare.
Înscrieri/informații:
office@monduver.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *