Metoda pe care o aplicăm se bazează pe metode inovatoare de neuroștiință. Neurolearning-ul îi ajută pe elevi să învețe concepte noi de formă autonomă , în funcție de ritmul și ușurința lor. În plus, sunt încurajate creativitatea și motivația intrinsecă pentru procesul de predare-învățare. De asemenea, rolul profesorului se schimbă și devine un ghid de învățare.

Ce este neurolearning?

Când vorbim de neurolearning, ne referim la disciplina care studiază funcționărea creierului în timpul procesului de învățare.

Această disciplină este o combinație de știință și psihologie. Știința studiază schimbările care apar în sistemul nervos și care sunt cele mai favorabile pentru învățare. Psihologia este responsabilă pentru acțiunile care pot fi întreprinse pentru a promova această învățare.

Având în vedere succesul pe care l-a avut această disciplină în ultima perioadă, neuroeducația își propune să includă bazele biologice și neurolearning pentru a îmbunătăți educația.

Există, de asemenea, o îmbunătățire a memoriei. Prin inovația educațională în formare, participanții le vor fi mai ușor să însușească cunoștințele și să nu le uite atât de ușor.

Atunci când cunoștințele sunt încorporate în mod eficient, problemele legate de muncă care pot bloca activitățile din cauza stresului sunt evitate. În plus, sunt stabilite, de asemenea, posibile  îndrumări de urmat și se oferă idei de făcut în cazul în care doriți să eliberați stresul.

Umorul ajută la eliberarea stresului și asta presupune că memoria este consolidată. Din acest motiv îl folosim în timpul orelor. Astfel, în anumite puncte de inflexiune în care se pierde atenția, introducem câteva fraze sau glume înțelepte pentru a ne putea concentra di nou.

Un alt factor de luat în considerare este munca în grup, care, pe lângă faptul că este mai dinamică, ajută la stabilirea relațiilor între oameni. Astfel, sunt dezvoltate alte competențe pe cât de necesare: empatia sau coeziunea socială. Fără îndoială, atât în formare, cât și în viitor, coeziunea va avea un impact direct asupra performanței companiilor.

Pentru a termina, adevărul este că neurolearning-ul a permis extinderea cunoștințelor despre modul în care creierul descoperă noi concepte, din acest motiv încercam să îmbunătățim prin acțiuni
precum emoții sau descoperiri pozitive despre învățare. Incorporarea tehnicilor discutate aici în formare și activități educaționale este de mare ajutor pentru îmbunătățirea calității educației.

 

 

ÎNSCRIERI ȘI INFORMAȚII:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *